Annyeong
Annyeong Ms Shin blog's . Im Elia Thousand thanks for the one who visited my crazy blog xD . Malaysian kpoppers . Leave your footstep at my cbox . Do follow . KPOP always fighting . Saranghae .


Chit Chat


My Post

Hundred Thanks

Template 100% : Atin Tory
Editor : Elia Tham
Help: ? ? ?
Segmen : BFF by Arysha
Wednesday, April 17, 2013 | 8:56 AM | 0 comments



Tension beb xD PBS bertimbun . Dahlah ada ujian jugak -.- Woo , Elia nampak satu segmen nih . K best . Kalinih tak berkaitan dengan KPOP xD bhaha . BFF kay :) Best friends forever . hehe ^ ^ Jom kita join ramai ramai :P Nak join ? Klik banner kay :P

Ciri - Ciri kawan yang Elia suka : -

1 . Ofcourse mestilah kena baik . haha xD
2 . Pandai . Tapi kalau tak pun takpe . Asalkan hati tuh baik :)
3 . Setia kawan . Ever Lasting Friendship lah katakan ;)
4 . Lawak . Example :  MR Bean xD
5 . Prihatin a.k.a saling share masalah :) Tak de masalah pun sebenarnya . Kitorang nih Happy Always .

Sebenarnya Elia tak kesah pun semua benda nih xD Elia dah ada BFF . Best Friends Forever :P

Shazmin Shaharin * Ms sehun
Aziemah Zahari * Zyma Berry
Farah Ghazali * Chelsea or Giraffe . haha xD
Haziqah khairi * Zyqa Cherry
Nur Zulaikha * Anggur
Hanim Sakinah * Ola anim
Fatin Damiea * Mya


Afiz Zaem . Owsem tak ? Elia pakai baju merah tepi skali . Comel tak ? :P Muntah rainbow :)

Andox Rox  forever . Elia dekat tengah :)




             Party Andox Rox . Tegok Ms Sehun , cacat . haha ^ ^


No me . LOL . Im the photographer . haha xD Jimo's birthday :)



Bo 8 Tea . Elia baju Pink . Time nih tak sedia lagi sbb tulah muka -.-



Bercham playground . Elia baju hitam . LOL xD



http://www.mickyndream.blogspot.com/




Mamat Rainbow
Friday, April 12, 2013 | 9:12 AM | 0 comments


Hihi xD Update lagi . Lama tak update . LOL -.- Padahal 2 hari . Lama jugak lah tu . Elia busy dengan sorang mamat rainbow nih xD Blue gila . Cerita dia cam nih , budak tuh chat ngan Elia , ckp benda Blue  . Mati mati Elia ingat dia tuh budak Jalan Tasek so taknak la kacau kan . Hari first pergi sch , Elia cerita pasal dia dekat kawan . Lepas tuh Hanis pun cakap kalau mamat rainbow tuh sekolah sini . Apa nak buat ? Pergi jumpa dia . Sesampainya kitorang jumpa budak tuh , huhh , muka nerd . Takde gaya cam Blue tapi budak laen cakap kalau dia tuh jahat and kurang ajar . Elia and kawan pun tanya lah dia . Dia kata '' ehh , mana ada , bukan saya yang buat . Saya tak chat dengan awak '' Buat muka kesian . LOL -.- Awak , saya ? skema gila .

Time rehat tuh kitorang kejar dia /.\ Dia masih tak mengaku . Dia kata kalau orang lain yang bkk FB dia . Tapi , kalau dia tak buat salah , buat apa nak lari . Nampak sangat lah -/- Sebelum balik tuh kitorang pergi jumpa dia lagi , time tuh dia lari . Kawan dia yang keling hindustan mana tuh sebok gilaa . Geng Blue memang cam tuh xD Masa akhir kitorang tak pergi bola jaring -.- Kitorang tak masuk kelas so pergilah lalu dekat depan kelas mamat rainbow . Kawan dia pun cakap " Aiman aiman , diorang datang '' . Semalam masa Elia chat dengan dia , boleh pulak dia cakap '' Ehh , kau ke yang carik aku masa dekat sekolah tadi ? '' Soalan yang memang nak kena lempang . haha xD

Malas lah nak story tentang mamat rainbow nih -.- Elia addicted dengan lagu Man In Love . Infinite xD Elia pergi blog miss lulu sbb nak dengar lagu je . haha xD Dah dah , esuk ada 1 murid 1 sukan . Nak tidur . Kbye . Muah muah . LOL xD

His hair is awesome now
Tuesday, April 9, 2013 | 9:11 AM | 0 comments


Weyhh , Elia update malam lagi . K LOL -.- Tak habes habes pasal mamat Dongho nih . Cuba zoom dekat rambut dia /.\ Buruk . First reaction when I saw his hair , I was like '' OMGGG . Ghost '' Sbb rambut dia camnih la . kkk sedara aku selalu perli dia . Dia cakap Kris lagi hensemm . Semua Kissme memang terkejut . Heart attacked . Jantung nak tercabut . Elia berpakat dengan Kissme lain , masuk Ukiss net cafe . Dahlah tulisan semua Korea . Guna google translate . Payah . Diorang hantar letter to NH Media agar Dongho tukar hairstyle dia . Ntah diorang nih ada tulis ke tak Elia taktau lah . Tapi diorang ada mintak semua Kissme yang nak join benda nih kena follow atau tick , amende , panjang ceritanya . 



Akhirnya , setelah bersusah payah , Dongho pun potong rambut dia . haha xD Masa Elia tengok UKISSKorea post gambar nih , Elia takcaya sbb Elia ingat nih gambar lama . Truth , nih gambar baru . bhahahaha xD Gelak cam orang gila . The end . Elia ada edit Linkies , letak kawan2 punya link and tak lupa jugak update bias list . LOL -.- Semalam Elia mimpi ambik gambar dengan TVXQ . wooo , gempak tak ? pon pon . Done . haha xD sekian terima kasih :*

Lengzai :D
Sunday, April 7, 2013 | 9:30 AM | 0 comments


Hey youu , Happy 365 days with EXO :P Ukiss tetap di hati :) Good news , haha xD Dongho change his hairstyle . Fantastic baby . At first , i was like asdfghjklkjhgf . Stop speaking . K LOL -.- Elia dah reti buat Keep Calm Poster . Jyeahh . Beruk yang ketinggalan zaman memang cam nih . Science project dah siapp . Bangga ?! Walaupun takdelah cantik sangat :P Pagi esuk ada bola jaring , malas nak pergi /.\ Tak terpilih pun . K , buang tenaga . Menyesal gila tahun lepas Min ajak Elia maen hoki tapi Elia taknak . Wooo , nak masuk xD K , tak payah nak gedik . Dah banyak orang yang masuk :'( Takpelah , Elia duk rumah memutihkan kulit . haha xD Nih memang trend gila babad Gwiyomi dekat Facebook ke ? 0.o Banyak gila Cina buat video Gwiiyomi -.-





Kalinih Elia tak spam pasal KPOP , haha xD Bored dowh . Kita Spam lengzai + Hotties KL . Handsome :))




Blogger handsome . http://www.mr-briansee.blogspot.com/ xD

Penat . Malas nak pergi sch esuk . haha xD Kbye . (budak update malam)

School is back /.\
Monday, April 1, 2013 | 8:59 AM | 0 comments


Harinih start sekolah . LOL -.- malas . Sedap2 cuti , tiba tiba kena datang balik sekolah . Tak semangat harinih pergi sekolah , dahlah lambat . Nasib takde homework . hehe ^ ^ . Nak cerita pasal hari nih , haha xD Takde pape pun yang terjadi , kitorang just tukar2 tengok buku skrap sains kitorang :) Time perhimpunan , Ika letak batu dekat baju Elia :3 Dahlah kotor , maybe ada taik kucing dekat batu tuh /.\ Tapi memang happy + enjoy lah . Masa nyanyi lagu Negaraku and lagu sekolah , kitorang main main then hanim pun cakap , '' korang menari ke ? '' xD

Minggu cuti tuh penat gila takbuatkerjapun  Elia ada bagi :

- 50 free PRs
- 32 Kpop wallpapers
- 24 Keep Calm poster

Kay , gila babun penat . Sapa yang minat KPOP tuh singgah2 lah Page Elia , D O N G L E B E E  (tekan je tulisan tuh) haha xD Berkat kesunguhan Elia , page yang baru dibuka tahun lepas iaitu bulan 10 atau 9 , tak ingat , telah mendapat sebanyak 789 like . Yeahh (Y) LOL xD Nak continue buat kerja science , biasalah , budak rajin kan ?!! haha xD Kbyee :#




Second Giveaway : Smile ♥
Sunday, March 31, 2013 | 9:38 AM | 0 comments


Elia join Second GiveAway kkk comel nih . haha xD 


At first sebenarnya Elia nak ambik gambar nih untuk Giveaway kkk tapi saya rasa gambar nih bukan Smile tapi Laugh . K . LOL xD So , saya tak jadik ambik gambar nih and ambik gambar lain (y)


First pic . Elia yang kanan . Yang senyum dia sweet sangat = tak nampak gigi :P Troll night xD 


Second pic . Sorry kkk , Elia tak dapat pilih so letak dua gambar . Harap kk yang cantek + comel tak marah kay :)

Caption : Friends will always make me smile
Smile will make us young :P

Sorry friends , saya tag awak . Harap awak join . Awak ? Skema gila xD


The worst day -.-
Friday, March 29, 2013 | 10:28 AM | 0 comments


Huhu , lama tak update . Malas lah . Kena buat kerja science lagi . Minggu depan kena hantar -.- Ketidakpuas hatian telah melanda . LOL -.- Elia pagi pagi datang bola jaring (5 hari jelah) tapi Elia tak terpilih sbb alasan masa main banyak gelak /.\ Dahlah muka jadik hitam cam bangla . Kes lain , handset Elia rosak sbb Elia lupa pass HP . Tak gunaa . Nenek betul . Repair RM 60 . Holyshitt . semua number and apps yang Elia download hilang . Yang paling erghh , semua gambar KPOP hilang :3 Kes ketiga , sbb bola jaring , Elia tak datang tuisyen , rugi dowhh . 5 hari tak datang . Dahlah sebulan RM 150 .

Yang paling annoying . RABU 28.03.2013 . The worst day tapi happy la gak sbb boleh jumpa Haziqah and Farah .. Yeahh :D The worst /.\ Story now . Pagi yang malang itu , Elia , Hanim and Ika call Shazmin . Call telefon rumah , mak dia angkat , " Shazmin tidur '' Call handset , tak jawabjawab . Akhirnya jawap gak . '' Kau datang tak ? '' Min jawab '' Apa nak buat harinih ? '' LOL -/- Panjang pendek , dia tak dapat nak join kitorang . Time kitorang nak pergi rumah Aziemah , kitorang terfikir nak lalu gate belakang sekolah tapi guard tuh tak bagi -.- Ishh , merentas desa lah . Dengan pakaian yang macam baru balik dari sawah .

Sampai sana , lapar gila . Nak call MCD tapi kitorang sembang kejap sambil membuat hal (private , takleh cerita) selama setengah jam lebih . Akhirnya kitorang call jugak MCD . Tunggu 45 minit . Lepas 45 minit , orang MCD tuh cakap kena tunggu 15 minit lagi . K fine , kitorang tunggu . Sesampai MCD datang , MCD tak delivery kitorang punya makanan penuh , maksudnya , dia delivery setengah je . Dia kata kalau kita tak order 5 Double Cheeseburger . Memang geram ahh . Kitorang punya lah marah marah orang yang hantar MCD tuh . Dahlah tak hensem -.-

Then Natrah and Farah pun kenalah naik motor pergi beli KFC . Jauh benorr . Tiba2 , mak Hanim call kalau Hanim kena balik sbb dah lambat . Sad , bye Hanim . Lepas tuh , mak Zyqa mcg kalau Zyqa pun kena balik gak sbb dia kena hantar kkk dia kerja . Dahlah Zyqa tak sempat makan KFC . Sesampainya KFC , Farah dah balik -.- Tinggal sikit orang >< Then pukul 2 camtuh kitorang pun balik . The end . hehe . Selesai untuk kalinih , harap Elia esuk update . LOL xD Kbye .


Older Post